Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Mjölk | |
700 g | Ankbröst | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Balsamvinäger | |
900 g | Potatis | |
200 g | Rödlök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och koka upp vatten. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Koka i 15 min.
Strö salt och svartpeppar i en stekpanna. Skär ett rutmönster i fettet på ankan. Lägg den med skinnet ned i pannan och sätt på medelhög värme. Stek i ca 7 min, tills fettet smält och ytan är knaprig.
Klyfta 100 g rödlök. Lägg ankan i en ugnsform med skinnet upp och fördela löken bredvid. Stek mitt i ugnen 15-20 min.
Finhacka resten av rödlöken. Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs löken på medelvärme i 5 min. Tillsätt balsamvinäger och koka på hög värme i 8-10 min, tills såsen tjocknar. Dra av från plattan och rör ner 75 gram smör, salt och svartpeppar.
Häll av potatisvattnet. Tillsätt mjölk, 2 msk smör och salt. Vispa till en puré.
Skiva ankan och servera med purén, såsen och sallad.
2 Ankbröst Fryst ca 350g Selectos de Castilla S.A.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta