Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
750 g | Rotfrukter | |
Fritters | ||
1 dl | Vetemjöl | |
50 g | Solroskärnor | |
1 st | Ägg | |
500 g | Morötter | |
1 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 tsk | Chilipulver | |
1 msk | Kinesisk soja | |
Ceasarsallad | ||
200 g | Halloumi | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
50 g | Rödlök | |
70 g | Parmesanost | |
1 tsk | Dijonsenap | |
2 dl | Matolja | |
1 st | Ägg | |
50 g | Solroskärnor | |
1 st | Romansallat | |
1 klyfta | Vitlök Färsk |
Sätt ugnen på 220 grader. Skär rotfrukterna i stavar samt blanda dem med olja och salt på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.
Mixa ägg, parmesan, vitlök, senap, vitvinsvinäger, salt och peppar. Häll försiktigt ner 2 dl olja. Mixa till en tjock kräm.
Grovriv halloumi och stek på hög värme i olja tills den är gyllenbrun och krispig.
Skala och grovriv morötterna samt blanda med resten av fritters-ingredienserna. Tillsätt salt och forma smeten till 8 biffar. Stek i olja på medelhög värme 4 min/sida.
Strimla sallat och rödlök. Blanda med halloumin och dressingen. Toppa med rotfrukterna och 50 g solroskärnor.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko