Gå vidare till huvudinnehåll
Morotsfritters med ceasarsallad

Morotsfritters med ceasarsallad

45 minEnkelt
381,00 kr
4 portioner36,15 kr per portion
Morotsfritters med ceasarsallad

Rotfrukter
750 gRotfrukter
Fritters
1 dlVetemjöl
50 gSolroskärnor
1 stÄgg
500 gMorötter
1 tskRökt paprikapulver
1 tskChilipulver
1 mskKinesisk soja
Ceasarsallad
200 gHalloumi
1 tskVitvinsvinäger
50 gRödlök
70 gParmesanost
1 tskDijonsenap
2 dlMatolja
1 stÄgg
50 gSolroskärnor
1 stRomansallat
1 klyftaVitlök Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 220 grader. Skär rotfrukterna i stavar samt blanda dem med olja och salt på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.

2

Mixa ägg, parmesan, vitlök, senap, vitvinsvinäger, salt och peppar. Häll försiktigt ner 2 dl olja. Mixa till en tjock kräm.

3

Grovriv halloumi och stek på hög värme i olja tills den är gyllenbrun och krispig.

4

Skala och grovriv morötterna samt blanda med resten av fritters-ingredienserna. Tillsätt salt och forma smeten till 8 biffar. Stek i olja på medelhög värme 4 min/sida.

5

Strimla sallat och rödlök. Blanda med halloumin och dressingen. Toppa med rotfrukterna och 50 g solroskärnor.