Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
950 g | Musslor Färska | |
200 g | Frysta räkor | |
0,5 dl | Basilika - färsk | |
200 g | Laxfilé | |
1 st | Gul lök | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 st | Purjolök | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 dl | Färsk timjan | |
1,5 msk | Hummerfond Buljong | |
0,5 l | Vatten | |
3 dl | Vispgrädde | |
3,5 msk | Olivolja | |
200 g | Torskfilé | |
100 g | Stjälkselleri | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Chilipulver | |
1 st | Morötter |
Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar. Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär 2 selleristjälkar i fina bitar. Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, vatten, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder. Ta av grytan och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.
Bild:
Martin Löf