Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Broccolibiffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Broccoli Färsk | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 g | Västerbottensost | |
2,5 dl | Ströbröd | |
4 st | Ägg | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
Sallad | ||
0,5 st | Plocksallat | |
1 st | Grön Paprika | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Avokado | |
0,5 msk | Vinäger | |
3 dl | Havregryn | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 msk | Olivolja | |
120 g | Svarta oliver | |
Sås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tsk | Salt |
Värm ugnen till 200 grader på över och under värme. Pensla ett bakplåtspapper med olivolja.
Broccolibiffar: Lägg broccolihuvuden utan stammen i en kastrull, täck knappt med vatten, koka i 2 -3 minuter. Häll bort vattnet och låt stå att svalna.
Vispa ihop äggen i en stor skål.
Hacka broccolin i småbitar.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop dem ordentligt. Smaka av med lite salt och peppar.
Forma till små biffar ca 7 cm diameter och fördela på bakplåtspapperet. Grädda i ugnen 25-30 min.
Sallad: Koka valfritt gryn med dubbelmängd vätska enligt förpackningens tidsangivelse. Tillsätt gärna en buljongtärning i kokvattnet.
Skölj salladen och alla grönsaker och skär i bitar.
Blanda ihop de nykokta grynen med sallad, grönsaker och oliver. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.
Sås: Skala vitlöksklyftan och pressa ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera broccolibiffarna med den matiga salladen samt den kalla såsen.
Näringsvärde: 825 KCAL 36g Protein 36g Fett 80g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1