Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
0,5 dl | Sesamfrö | |
0,5 tsk | Kvarnsalt | |
1 msk | Flytande Smör och Margarin | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Surkål | ||
3 dl | Vispgrädde | |
700 g | Surkål | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Vallmofrön |
Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur vattnet.
Koka den ca 30 minuter under lock i litet vatten.
Häll kålen i en sil och pressa ur vattnet.
Koka sedan kålen i vitt vin och grädde. Krydda den med vallmofrön, salt och peppar och låt det småkoka under lock i ca 20 minuter.
LAX:
Salta och peppra laxskivorna. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ena sidan av laxskivorna mot dem så att fröna fastnar.
Stek skivorna gyllenbruna på sidan med sesamfrön, vänd dem och stek färdigt på andra sidan.
Servera den nybräckta laxskivorna på en bädd av kålen, med nykokt potatis vid sidan.
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt