Hoppa till huvudinnehåll
Asiatiska kycklingspett med sweet chilisås
Mari Bergman

Asiatiska kycklingspett med sweet chilisås

30 minEnkelt
404,15 kr
4 portioner26,49 kr per portion
På menyn denna vecka finner du många grillmöjligheter. Även kycklingspetten är en rätt som bara blir extra goda av lite grillsmak.

Spett
500 gKycklingfile
1,5 stRödlök
1 stZucchini
1 stGul Paprika
250 gFärska champinjoner
Tillbehör
2 mskSweet Chili
250 gCouscous
0,3 stPersilja - färsk
Marinad
1 mskFärsk ingefära
1,5 mskHonung Flytande
3 mskOlivolja
3 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär kycklingen i mindre bitar. Skär zucchini i skivor och paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor och dela champinjonerna på mitten eller i 4 delar om de är stora.

3

Marinad: Blanda samman riven ingefära, soja, honung och rapsolja. Gillar du vitlök kan du pressa i en klyfta. Blanda marinaden tillsammans med kyckling och grönsaker i en bunke. Varva kyckling och grönsaker på spett och sätt in i ugnen i ca 20 min eller lägg dem på grillen.

4

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Koka gärna med lite buljong för godare smak. Grovhacka persiljan och blanda med couscousen.

5

Servera spetten tillsammans med couscous och sweet chilisås.

Näringsvärde: 550 KCAL 43g Protein 11g Fett 65g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd