Gå vidare till huvudinnehåll
Gourmetpotatismos
Hemmakock

Gourmetpotatismos

30 minEnkelt
204,60 kr
4 portioner 16,87 kr per portion
Ett lite lyxigare, matigare mos

1 krmMuskot Hel
150 gRiven Gratängost, (3 dl)
140 gBacon Skivat
3 stSchalottenlök
0,5 stPersilja - färsk
75 gSmör
400 gPotatis Mjölig
1,5 dlStandardmjölk
1 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk och häll av vattnet, låt ånga av.

2

Strimla baconet och stek det efter behag, det ska inte vara för lättstekt. Lägg på hushållspapper för att rinna av.

3

Hacka schalottenlöken och stek den mjuk i vad som finns kvar av baconfettet i pannan. Tillsätt en gnutta vatten om så behövs för att inte bränna löken.

4

Mosa potatisen. Lägg i smör och mjölk och vänta en stund.

5

Blanda därefter noga tillsammans med muskot och lite salt och vitpeppar.

6

Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel innan du blandar ner det i moset.

7

Vänd därefter ner bacon, lök, hackad persilja och hälften av osten. Bred ut allt i en ugnsfast form. Strö över resten av osten.

8

Gratinera i ungen ca 15 min eller tills moset fått färg.