Gå vidare till huvudinnehåll
Halstrad luftttorkad skinka med svamp och lök
Hemmakock

Halstrad luftttorkad skinka med svamp och lök

10 minEnkelt
156,75 kr
4 portioner 30,79 kr per portion
Enkel med otroligt härlig förrät

2 mskBalsamvinäger
2 stRödlök
250 gFärska champinjoner
2 mskOlivolja
2 mskSmör
100 gRuccolasallat
100 gSerranoskinka
Instruktioner
1

Portionera ut rucolan på tallrikar. Skär champinjoner och lök i skivor. Stek dessa i smör och lite vatten tills de är mjuka och svampens vätska har kokat in. Salt och peppra. Halstra två skivor lufttorkad skinka i taget en kort stund per sida, de ska dra ihop sig och bli något stela. Lägg åt sidan, gärna varmt. Fördela svamp och lök på tallrikarna, lägg därefter två skivor halstrad skinka på varje tallrik. Ringla över olja och balsamvinäger.

Till den som vill ha en matigare förrätt: smörstek en skiva bröd och lägg i botten av allt.