Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,7 dl | Sirap Agave | |
300 g | Cashewnötter Naturella, (6 dl) | |
6 msk | Kakao | |
25 g | Spenat Blad, (2,5 dl) | |
325 g | Sötmandel Naturell, (5 dl) | |
350 g | Dadlar Färska, (7,5 dl) | |
2,5 tsk | Pepparmintsarom |
Botten: Lägg mandeln i en mixer och mixa tills det blir ett fint mandelmjöl. Häll över i en bunke.
Mixa dadlarna tills det blir en jämn smet. Häll över till mandelmjölet och tillsätt kakao. Blanda väl. Forma smeten med händerna till en rektangel på ett smörpapper (ca. 30×23 cm.)
Grön mint: Mixa cashewnötterna tills de blir som smör. Det kan ta ett par minuter och du får stanna ett par gånger och skrapa ner från sidorna. Efter en stund börjar fettet sippra ur nötterna och det blir smörigt.
Tillsätt spenaten, agavesirapen, och mintessensen. Mixa slätt. Sprid ut den gröna smeten över chokladbotten. När du skall skära ut rutor underlättar det om kakan stått i frysen en stund så att den stelnar. Låt stå en dryg halvtimme.
Skär sju rader på längden och fem rader på kortsidan.
Doppa eller pensla den gröna toppen i smält choklad. Ju tjockare lager desto bättre. Det är gott med det krispiga, mörka chokladen till den mjuka, söta kakan. Det går även att doppa hela kakan i choklad.
Låt chokladen stelna och förvara kakorna i kylskåp. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com
Bild:
www.angelasheaven.com
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1