Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen sallad med fläskfilé och lingondressing.

Ljummen sallad med fläskfilé och lingondressing.

30 minEnkelt
337,60 kr
4 portioner63,65 kr per portion
Både vackert och delikat.

Lingondressing
1,5 dlLingon
5 mskOlivolja
1 tskSvartpeppar Malen
5 mskVit balsamvinäger
1 tskFlingsalt
Ljummen sallad med fläskfilé
3 stSalladslök
150 gSalladsmix
150 gSockerärta Färsk
2 mskMat & Bak Smör/Margarin
500 gFläskfile Färsk
250 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Fint stekt fläskfilé i lövtunna skivor med min lingondressing är både vackert och delikat. En rätt som även passar bra på buffébordet. För den väldigt hungriga familjen kan den lätt kompletteras med cous-cous, ris, pasta eller potatis.

Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra fläskfilén runtom. Bryn den i pannan på alla sidor, ca 7-8 minuter, låt eftersteka på svag värme eller i ugn i ytterligare 5 minuter. Lägg åt sidan att vila. Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av och spola i kallt vatten. Arrangera sallad, körsbärstomater i halvor, salladslök i sneda strimlor och sockerärtor på ett vackert fat.

Hetta upp olivolja och balsamvinäger till dressingen, den får absolut inte koka! Tillsätt lingonen och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Skär upp fläskfilén i tunna, tunna skivor och lägg skivorna över salladen. Häll över lingondressingen och servera.