Gå vidare till huvudinnehåll
Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

15 minEnkelt
386,15 kr
4 portioner30,67 kr per portion
Perfekt middag om du har ris kvar, behövs 8 del kokt ris. Annars koka risen gärna dagen före (3 dl okokt)

Tillbehör
4 stÄgg
1 stKoriander - färsk
Rispytt
200 gVitkål
2 mskJapansk soja
3 dlRis
1 mskStrösocker
250 gBroccoli
0,5 dlCashewnötter Naturella
1 stGul lök
2 mskFisksås - Asiatisk
200 gMorötter
1 stVitlök
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök under omrörning någon minut. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i. 2 Tillsätt ris och nötter och stek under omrörning tills riset är varmt, smaka av med salt. 3 Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek äggen så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och ev srirachasås.