Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Bulgur | |
500 g | Köttfärs | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
2 st | Vitlök | |
2 st | Tomater | |
2 msk | Vitt vin | |
1 st | Paprika | |
2 msk | Olivolja |
1 Sätt ugnen på 200°C. 2 Koka bulgur eller ris enligt anvisningen på förpackningen. 3 Skala och riv lök och vitlök, blanda den med färs och kryddor. 4 Forma till järpar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 8-10 min eller tills de är genomstekta. 5 Dela och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Dela och skiva tomaterna tunt och marinera dem och paprikan i olivolja och vinäger. 6 Smaksätt med salt och peppar. Servera cevapcici med paprikarelish, yoghurt och bulgur eller ris
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt