Gå vidare till huvudinnehåll
Biff à la Lindström med stekt potatis
Mari Bergman

Biff à la Lindström med stekt potatis

45 minMedel
243,30 kr
4 portioner 32,62 kr per portion
Saftiga biffar med kapris och inlagda rödbetor som serveras med stekt potatis och stekt ägg. Klassiskt och gott!

Biff à la Lindström
3 mskRödbetor Skivade
1 stGul lök
4 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
500 gBlandfärs
1 mskDijonsenap
2 mskKapris
1 tskSalt
1 mskSmör
1 mskHp-Sås
Tillbehör
0,5 tskSalt
4 stÄgg
1 dlRödbetor Skivade
1 mskSmör
700 gPotatis Fast
1 stBakplåtspapper
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och tärna potatisen. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.

2

Tillsätt olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min tills potatisen är gyllene.

3

Biff à la Lindström: Skala och finhacka lök. Finhacka rödbetor och kapris. Blanda samman äggulor, dijonsenap och HP Sauce i en bunke.

4

Tillsätt lök, rödbetor, kapris, färs, salt och peppar och blanda ihop snabbt.

5

Forma 8 st biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 4 biffar åt gången ca 4-5 min/sida.

6

Tillbehör: Stek äggen i smör i en stekpanna så som du vill ha dem. Servera biffarna med stekt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.

Näringsvärde: 670 kcal, 37 g protein, 40 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir