Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biff à la Lindström | ||
3 msk | Rödbetor Skivade | |
1 st | Gul lök | |
4 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Kapris | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Hp-Sås | |
Tillbehör | ||
0,5 tsk | Salt | |
4 st | Ägg | |
1 dl | Rödbetor Skivade | |
1 msk | Smör | |
700 g | Potatis Fast | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och tärna potatisen. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Tillsätt olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min tills potatisen är gyllene.
Biff à la Lindström: Skala och finhacka lök. Finhacka rödbetor och kapris. Blanda samman äggulor, dijonsenap och HP Sauce i en bunke.
Tillsätt lök, rödbetor, kapris, färs, salt och peppar och blanda ihop snabbt.
Forma 8 st biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 4 biffar åt gången ca 4-5 min/sida.
Tillbehör: Stek äggen i smör i en stekpanna så som du vill ha dem. Servera biffarna med stekt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.
Näringsvärde: 670 kcal, 37 g protein, 40 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla