Gå vidare till huvudinnehåll
Black bean burger

Black bean burger

10 minEnkelt
272,00 kr
4 portioner22,85 kr per portion
Black bean burger

Burgare
2 stVitlök
1 stGul lök
0,5 mskKoriander - torkad
1 mskKinesisk soja
1 stÄgg
1,5 dlFiberberikade Havregryn
800 gSvarta Bönor
1 stJalapeno Konserverad
1 mskSpiskummin
Till serveringen
1 mskSambal Oelek
0,5 stRödlök
4 stFrallor
1 stRomansallat
1 stTomater
1 dlMajonnäs
Instruktioner
1

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna. 2 Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja. 3 Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressi