Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 st | Salladsmix | |
0,5 st | Gurka | |
7,5 dl | Mjölk | |
400 g | Rödbetor - Förkokta | |
1 st | Lasagneplattor | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Tomater | |
0,75 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Riven Gratängost | |
300 g | Spenat | |
50 g | Smör Laktosfritt | |
2 st | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar |
1 Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med löken i en kastrull och dra åt sidan. 2 Smält smöret i en ny kastrull och vispa ner mjölet, låt puttra några minuter. Späd med mjölken, ett par deciliter i taget och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar. 3 Skär bort kanterna på chevreosten och smula ner den i såsen, låt smälta, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. 4 Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs mjukt i smör i stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt slakna, smaka av med salt och peppar. 5 Skiva rödbetorna. 6 Varva alla ingredienser i en ugnsform, först ostsås, sedan lasagneplattor, ostsås, spenat, plattor, ostsås, rödbetor, plattor, ostsås och toppa till sist med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. Servera med sallad och en god senapsvinägrett.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
5 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria