Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatlasange med chèvre och rödbetor

Spenatlasange med chèvre och rödbetor

40 minEnkelt
401,15 kr
4 portioner56,31 kr per portion
Spenatlasange med chèvre och rödbetor

0,5 tskSalt Fint
200 gGetost, Chevre
1 stSalladsmix
0,5 stGurka
7,5 dlMjölk
400 gRödbetor - Förkokta
1 stLasagneplattor
1 stGul lök
2 stTomater
0,75 dlVetemjöl
1 dlRiven Gratängost
300 gSpenat
50 gSmör Laktosfritt
2 stVitlök
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

1 Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med löken i en kastrull och dra åt sidan. 2 Smält smöret i en ny kastrull och vispa ner mjölet, låt puttra några minuter. Späd med mjölken, ett par deciliter i taget och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar. 3 Skär bort kanterna på chevreosten och smula ner den i såsen, låt smälta, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. 4 Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs mjukt i smör i stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt slakna, smaka av med salt och peppar. 5 Skiva rödbetorna. 6 Varva alla ingredienser i en ugnsform, först ostsås, sedan lasagneplattor, ostsås, spenat, plattor, ostsås, rödbetor, plattor, ostsås och toppa till sist med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. Servera med sallad och en god senapsvinägrett.