Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat, pumpakärnor

Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat, pumpakärnor

20 minEnkelt
225,10 kr
4 portioner28,50 kr per portion
Recept från Buffé nr 12 2014

1,5 dlPumpakärnor
1 tskSalt Fint
1 stVitlök
1 tskTimjan - torkad
500 gKrossade Tomater
1 tskHonung Flytande
1 mskRapsolja
1,5 dlRiven Gratängost
200 gFryst Bladspenat
1 stGrönsaksbuljong Eko
200 gHalloumi
4 dlVatten
3 mskTomatpuré
1 stGul lök
2 krmSvartpeppar
1 stMusslor Färska
Instruktioner
1

*sätt ugnen på 225 grader *skala, finhacka lök o vitlök *fräs löken mjuk i olja utan attden tar färg, ca tre min *tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljong, timjan o vatten. *koka på medelvärme utan lock ca 5min. Tillsättspenaten och låt koka ytterligare ca 5 min. Smakaav med salt och peppar. *skär halloumi i tunna skivor *varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca20x30cm. Börja och avsluta med tomatsåsen. Strö över riven ost. *ställ in i ugnen ca 20 min. Garnera ev med timjan