Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Krossade Tomater | |
1 st | Chili | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Rökt paprikapulver | |
400 g | Kidneybönor | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Kanel | |
600 g | Blandfärs | |
1 st | Hönsbuljong | |
200 g | Morötter | |
1 tsk | Chilipulver | |
3 klyfta | Vitlök | |
3 dl | Fullkornsris |
Skala morötterna, gul lök och vitlök, tärna allt. Ansa och hacka chilin.
Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs allting i 2-3 min.
Tillsätt färsen och fräs till färsen fått fin färg.
Blanda ner kryddorna.
Skölj bönorna.
Häll i tomater, buljong, vatten och bönor. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20-30 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset.