Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Apelsin | |
150 g | Fetaost | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 kg | Palsternacka | |
250 g | Körsbärstomater | |
700 g | Torskfilé | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
3 msk | Smör |
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala palsternackorna i ca: 1 cm stora skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Baka palsternackorna i ugnen i ca: 20 min.
Skär fetaosten i små tärningar och blanda med finriven vitlök, olja och svartpeppar.
Lägg fisken i en ugnsfast form och fördela ostblandningen ovanpå fisken. Halvera tomaterna och hacka löken. Lägg tomaterna och löken på fisken.
Pressa över apelsinsaften, klicka över smöret och krydda med salt och svartpeppar. Baka 15-20 minuter i ugnen.
Servera fisken med palsternackorna.
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla