Gå vidare till huvudinnehåll
Lättlagad Pad Thai till vardags

Lättlagad Pad Thai till vardags

20 minEnkelt
289,25 kr
6 portioner29,80 kr per portion
Snabb och enkel rätt som uppskattas av barn och vuxna. Kycklingen serveras som tillbehör för att passa både vegetarianer och köttätare, men kan också bytas mot tofu i tärningar.

1 stÄggnudlar
1 stBroccoli
3 stMorötter
1 stPurjolök
1 stJordnötter Rostade/Saltade
1 stSockerärta Färsk
2 stKycklingfile
1 stVitkål
Instruktioner
1

Förbered alla ingredienser: Skölj alla grönsaker. Strimla purjolöken och c:a 1/8 av vitkålshuvudet. Skär broccolin i små buketter. Skär sockerärterna på tvären. Skala och skär morötterna i sneda bitar. Hacka jordnötterna fint för hand eller med en minimixer. Strimla kycklingen.

2

Koka nudlarna enligt instruktionerna. Sila av vattnet och häll tillbaka nudlarna i kastrullen. Häll på lite kallt vatten så att de inte klibbar ihop innan de ska användas

3

Stek upp kycklingen. Lägg åt sidan.

4

Fräs purjolök och vitkål på medelfärme i en stor stekpanna tills kålen har mjuknat. Lägg i broccoli och morötter och höj värmen till max någon minut. Broccolin och morötterna ska fortfarande vara krispiga. Låt nudlarna rinna av och häll i dem i pannan. Häll över woksåsen. Ta av från värmen när det blivit genomvärmt. Det ska inte stå och puttra! Lägg i sockerärterna och blanda runt ordentligt.

5

Servera med kyckling och jordnötter som tillbehör

Bild:

Maria