Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äggstanning | ||
1 tsk | Salt | |
3 st | Ägg | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar | |
Fyllning | ||
1 st | Broccoli | |
1 kg | Spenat Hackad Fryst | |
50 g | Körsbärstomater, ca 8 st | |
150 g | Riven Ost | |
150 g | Fetaost | |
Pajdeg | ||
3 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Vatten | |
1 msk | Vispgrädde | |
1 st | Ägg | |
125 g | Mat & Bak Smör/Margarin |
Dela äggen och separera gulan från vitan. Blanda ihop gulan med resten av ingredienserna till degen och låt stå kallt i 1 timme.
Tryck ut degen i en form och låt stå kallt ytterligare 15 min.
Stick några små hål i degen med en gaffel.
Täck formen med aluminiumfolie och förgrädda i 225 grader i 15 min. Ta bort folien efter halva tiden.
Dela upp broccolin till små buketter, skiva champinjonerna och dela tomaterna. Lägg alla grönsakerna i pajskalet.
Vispa ihop ägg och grädde, blanda i ost och kryddor.
Häll stanningen över grönsakerna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader 30-35 min.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla