Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig italiensk kycklingpasta
Hemmakock

Krämig italiensk kycklingpasta

5 minEnkelt
361,25 kr
1 portion 152,45 kr per portion
En god och fyllig kycklingpasta som de allra flesta uppskattar. Råvarorna kan varieras utifrån vad man har hemma.

1 klyftaVitlök Färsk
1 stGul lök
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
30 gSmör
250 gKycklinglårfile
1 mskOlivolja
500 gPenne
60 gLufttorkad Skinka
2,5 dlVispgrädde
1 mskTomatpuré
125 gFärska champinjoner
30 gRiven Parmesanost
40 gSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Stek löken och vitlöken mjuk i smör och olja. Fräs den lufttorkade skinkan knaprig. Tillsätt skurna kycklingbitar och champinjoner och fräs i några minuter. Blanda i hackade soltorkade tomater och tomatpuré. Rör ner vinet och sjud tills halva mängden vätska återstår. Blanda i grädde och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknar något. Koka upp pastan med rikligt med salt. Häll av vattnet. Rör ner kycklingsåsen i pastan. Servera med riven parmesanost.