Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 ml | Yoghurt för Matlagning | |
2 msk | Potatismjöl | |
3 msk | Mango Chutney | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 st | Sriracha | |
2 st | Avokado | |
3 msk | Gräslök - färsk | |
1 st | Morötter | |
3 st | Sötpotatis | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
200 g | Halloumi | |
2 msk | Ströbröd | |
3 st | Ägg | |
1 st | Isbergssallat |
Riv 1 morot och 200 g halloumi grovt, lägg i en bunke. Blanda med 1 finriven vitlöksklyfta, 3 msk hackad gräslök och 3 ägg. Tillsätt 2 msk ströbröd, 2 krm nymalen svrtpeppar och 1 krm chiliflakes. Salta ev. Forma smedten till 4 burgare och stek i olja på medelvärme ca 2 minuter per sida. Blanda 3 msk mango churney och 1 1/2 dl matyoghurt. Servera burgarna med rostade grova bröd, salladsblad, skivad avokado, mango chutneysåsen och ev. srirachasås. Ugnsstekta sötpotatisklyftor med salt är gott till.
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria