Gå vidare till huvudinnehåll
IBS Chevre- och basilikapaj
Hemmakock

IBS Chevre- och basilikapaj

45 minEnkelt
515,00 kr
4 portioner 48,87 kr per portion
Från boken Lugn Mage av Sofia Antonsson. Använd laktosfri grädde och smör.

Fyllning
250 gBroccoli Fryst
150 gFärsk bladspenat
3 stÄgg
200 gSoltorkade Tomater, (8 st)
3 mskPinjenötter
3 dlMatlagningsgrädde, laktosfri
125 gGetost, Chevre, (där innehållet av laktos är max 1 g/100 g)
Pajskal
1 tskBakpulver
1,5 dlMajsmjöl
50 gSmör Laktosfritt, rumsvarmt
1,5 dlDurramjöl
1 dlStandardmjölk, laktosfri
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skallet i ugnen 10-15 min.

2

Skär broccoli och tomater i bitar. Fräs spenaten i lite smör i en stekpanna. Rosta pinjenötterna i torr panna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg spenat, broccoli, basilika, soltorkade tomater och pinjenötter i pajformen och häll över äggstanningen. Skiva chevren och lägg överst på pajen.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills osten fått fin färt. Servera med en grönsallad.