Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Riset | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
Fläskfilén | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Fläskfilé | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
Såsen | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Chilisås | |
1 tsk | Italiensk Salladskrydda | |
1 msk | Rosépeppar | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Söt sojasås | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 tsk | Worcestersås | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
2 krm | Vitpeppar | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
2 st | Gul lök |
Dela köttet i likstora medaljonger. Salta och peppra köttet. Bryn medaljongerna i smör tills de får en fin stekyta.
Lyft sedan ut köttet från pannan och lägg i en djup tallrik. Låt saften från köttet vara kvar i pannan då denna ska hjälpa till att ge smak till såsen.
Hacka löken och bryn sedan denna i ytterligare en klick smör. Då löken börjat ta färg och mjukna ska resterande av såsingredienserna ner i pannan. Dock ej gräslöken. Denna ska sedan användas som "dekoration".
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda samman såsen väl i pannan. Lägg ned köttmedaljongerna samt häll i köttsaften som blivit i tallriken. Rör om. Låt småkoka under lock tills köttet är genomstekt (ca. 65 grader).Garnera innan servering med finhackad gräslök. Servera med riset.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Rosépeppar Hel 21g Santa Maria