Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Skysås | ||
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 krm | Flingsalt | |
1 st | Hönsbuljong | |
6 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
Helstekt kyckling | ||
100 g | Smör | |
4 krm | Flingsalt | |
2 st | Kyckling Hel | |
6 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Svartpeppar Hel | |
1 st | Rosmarin - färsk | |
1 st | Persilja - färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Gnid in kycklingarna runtom med salt, peppar, persilja, rosmarin och hackad vitlök. Lägg även kryddor inuti kycklingarna. Pensla kycklingarna med rikligt med smör.
Ställ in kycklingarna i nedre delen av ugnen. Pensla med smör ett par gånger under tillagningstiden. Ta ut kycklingarna då de uppnått en innertemperatur av 82 grader. Detta tar ca. 90 min.
Ta upp kycklingarna ur formen. Häll köttsaften från kycklingarna i en kastrull. I med buljong, grädde och redning (vetemjölet blandat med grädde till en jämn, tunn smet utan klumpar), salt och peppar (vid behov) i kastrullen tillsammans med stekskyn. Vispa till en jämn sås.
Servera gärna kyckling och sås med ris och en god, matig sallad.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla