Gå vidare till huvudinnehåll
Sambalkyckling i ugn

Sambalkyckling i ugn

30 minEnkelt
125,80 kr
4 portioner 22,60 kr per portion
En god, het kycklingrätt som alltid fungerar. En riktig klassiker.

Marinad/såsbas
3 tskSambal Oelek
3 klyftaVitlök
1 krmFlingsalt
5 dlMatlagningsgrädde
1 krmSvartpeppar Hel
600 gKycklinglårfile
2 mskOlivolja, Extra Virgin
Instruktioner
1

OBS! Denna rätt behöver förberedas dagen innan då kycklingen ska ligga i marinad i kylen över natten. OBS!

Sätt ugnen på 225 grader.

Pressa vitlöken och blanda samman alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Lägg i och vänd runt kycklingen, täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp över natten.

Dagen efter: Lägg kycklingen i en ugnsform. tillaga mitt i ugnen till innertemperatur 75 grader, ca 20 min.

Då kycklingen är färdig, häll över marinaden som nu även fått ta smak av kycklingen i en kastrull. Tillsätt grädde och sjud ihop till en god sås.