Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinad/såsbas | ||
3 tsk | Sambal Oelek | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Flingsalt | |
5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
600 g | Kycklinglårfile | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin |
OBS! Denna rätt behöver förberedas dagen innan då kycklingen ska ligga i marinad i kylen över natten. OBS!
Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa vitlöken och blanda samman alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Lägg i och vänd runt kycklingen, täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp över natten.
Dagen efter: Lägg kycklingen i en ugnsform. tillaga mitt i ugnen till innertemperatur 75 grader, ca 20 min.
Då kycklingen är färdig, häll över marinaden som nu även fått ta smak av kycklingen i en kastrull. Tillsätt grädde och sjud ihop till en god sås.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta