Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Kidneybönor | |
4 msk | Grillolja Allround | |
1 dl | Havregryn | |
4 dl | Makaroner |
Koka 4 dl okokt pasta. Under tiden du gör detta passa på att finhacka och stek en gul lök tills den får lite färg.
Skölj av bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med den kokta pastan. Tillsätt 1 dl havregryn och mixa väl. Vill du ha fastare bullar ta då gärna lite mer havregryn.
Tillsätt 4 msk grillolja och ordentligt med salt, peppar och andra kryddor du önskar och mixa ihop allt igen.
Löken blandas varsamt ner i mixen.
Låt degen stå kallt i kylen i ca 30 min innan du rullar dem till små bullar i köttbullestorlek. Stek bollarna i smör eller olja.
OBS. Bollarna bränner lätt så ha en lägre värme på plattan och håll ett öga på bollarna. Eftersom de inte innehåller rått kött behöver du bara se till att ytan blir fint gräddad och att de blir genomvarma.
Går utmärkt att frysa.
Servera med pasta och tomatsås eller varför inte med potatismos, sås och lingonsylt.
Bild:
Annicka Granlund