Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1,5 msk | Japansk soja | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
1 st | Gul lök | |
8 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Köp hem | ||
250 g | Lasagneplattor | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Smetana | |
100 g | Parmesanost | |
500 g | Pastasås Basilika |
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Lägg ner färsen och stek den krispig.
Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 1 minut under omrörning.
Tillsätt pastasås, soja, fond och vatten och låt soppan koka upp.
Bryt lasagneplattor i mindre bitar (eller använd en valfri pastasort) och tillsätt till soppan. Låt soppan sjuda på medelvärme i ca 10 min eller tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.
Ta av soppan från värmen och tillsätt rikligt med riven parmesanost.
Häll upp soppan i skålar, i termos eller i matlådor.
Vid servering: Toppa den varma soppan med en klick smetana och extra riven parmesanost.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smetana Laktosfri 42% 2dl Arla
2 Pastasås Basilika 400g Barilla