Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Olivolja | |
Melonsallad | ||
1 st | Basilika - färsk | |
1 dl | Quinoa | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 kg | Vattenmelon, (0,5 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
75 g | Fetaost | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 175 grader.
Melonsallad: Koka ditt gryn enligt anvisning på förpackningen. Sila sedan av vattnet och spola kallt i ett durkslag.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Melonsallad: Skala och tärna melonen. Skölj och finhacka halva krukan basilika och finhacka chilin.
Blanda samman i en stor skål med det kalla grynet och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg upp melonsalladen på ett fat och smula över fetaost och toppa med resten av basilikabladen.
Servera kycklingen tillsammans med melonsalladen.
Näringsvärde: 498 kcal, 43 g protein, 18 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Vattenmelon Hel Liten Klass1