Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
3 msk | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
500 g | Broccoli Fryst | |
1 msk | Pepparmix | |
500 g | Fläskfile Färsk |
Orginalreceptet innehåller 3 msk sweet chili, här har det bytts ut mot 1 tsk sambal (valfritt)
Putsa filén. Bryn hela filén runt alla sidor. Gnid in med peppar. Sätt i liten ugnsform. Häll över kalvfond, sweet chili (eller sambal) samt 1 dl vatten.
Stek i ugn, ca 160 grader, 25 min eller tills innertemperaturen mäter drygt 70 grader. Låt svalna lite och skär upp i ca cm tjocka skivor.
Red av vätskan, skyn, med lite majsena och en skvätt grädde så får du en god sås till fläskfilén.
Koka broccoli eller annan grönsak och servera till.