Gå vidare till huvudinnehåll
Het fläskfilè med chili och timjan

Het fläskfilè med chili och timjan

30 minEnkelt
264,35 kr
4 portioner30,14 kr per portion
Het fläskfilè med chili och timjan

1 dlVatten
3 mskKalvfond Buljong
0,5 tskTimjan - torkad
1 tskSambal Oelek
500 gBroccoli Fryst
1 mskPepparmix
500 gFläskfile Färsk
Instruktioner
1

Orginalreceptet innehåller 3 msk sweet chili, här har det bytts ut mot 1 tsk sambal (valfritt)

Putsa filén. Bryn hela filén runt alla sidor. Gnid in med peppar. Sätt i liten ugnsform. Häll över kalvfond, sweet chili (eller sambal) samt 1 dl vatten.

Stek i ugn, ca 160 grader, 25 min eller tills innertemperaturen mäter drygt 70 grader. Låt svalna lite och skär upp i ca cm tjocka skivor.

Red av vätskan, skyn, med lite majsena och en skvätt grädde så får du en god sås till fläskfilén.

Koka broccoli eller annan grönsak och servera till.