Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 200 g | Passerade Tomater | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Honung | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 msk | Basilika - fryst | |
Frikadeller | ||
800 g | Nötfärs | |
1 tsk | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
100 g | Riven Parmesanost | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Frysta blandade örter | |
2 st | Ägg |
Börja med tomatsåsen. Tillsätt olivoljan till tryckkokaren, riv sedan ner den gula löken och pressa i vitlöken, stek på låg temperatur utan att det tar färg (5~min). tillsätt vinet och låt sjuda tills det reducerats. Häll över de passerade tomaterna, tomatpurén, honung och buljongtärningen. Låt småputtra medan du gör frikadellerna.
I en bunke, vispa upp äggen lätt, riv ner parmesan, riven gul lök (ta en liten lök), pressad vitlök, och de övriga ingredienserna. Blanda ihop till en smet och forma till runda köttbullar..
Lägg ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, sätt på locket till tryckkokaren och koka på högsta tryck i fyra minuter.
ställ åt sidan och låt svalna tills trycket sjunker. öppna tryckkokaren och tillsätt basilikan.
servera med pasta, ris eller potatis.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Frysta Italienska Örter Findus
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g