Gå vidare till huvudinnehåll
Frikadeller i tomatsås
Hemmakock

Frikadeller i tomatsås

5 minEnkelt
322,80 kr
4 portioner 47,43 kr per portion
Snabba frikadeller i tryckkokare

Tomatsås
1 200 gPasserade Tomater
1 stGrönsaksbuljong
1 tskHonung
2 klyftaVitlök Färsk
1 stGul lök
2 mskOlivolja
1 dlMatlagningsvin Vitt
3 mskTomatpuré
2 mskBasilika - fryst
Frikadeller
800 gNötfärs
1 tskSvartpeppar
1 tskSalt
100 gRiven Parmesanost
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 dlFrysta blandade örter
2 stÄgg
Instruktioner
1

Börja med tomatsåsen. Tillsätt olivoljan till tryckkokaren, riv sedan ner den gula löken och pressa i vitlöken, stek på låg temperatur utan att det tar färg (5~min). tillsätt vinet och låt sjuda tills det reducerats. Häll över de passerade tomaterna, tomatpurén, honung och buljongtärningen. Låt småputtra medan du gör frikadellerna.

2

I en bunke, vispa upp äggen lätt, riv ner parmesan, riven gul lök (ta en liten lök), pressad vitlök, och de övriga ingredienserna. Blanda ihop till en smet och forma till runda köttbullar..

3

Lägg ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, sätt på locket till tryckkokaren och koka på högsta tryck i fyra minuter.

4

ställ åt sidan och låt svalna tills trycket sjunker. öppna tryckkokaren och tillsätt basilikan.

5

servera med pasta, ris eller potatis.