Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödbetscoleslaw | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Majonnäs | |
1 tsk | Senap | |
1 st | Schalottenlök | |
250 g | Vitkål | |
1 st | Päron Conference | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Vitpeppar | |
2 st | Rödbetor Färsk | |
Dillstuvad potatis | ||
1 krm | Vitpeppar | |
2 msk | Flytande Smör | |
600 g | Potatis | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Standardmjölk | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Korv | ||
1 st | Färsk persika | |
4 st | Kryddad Korv |
Värm ugnen till 200 grader
2: Dillstuvad potatis: Skala potatisen, skär i ganska små bitar och koka dem i ca 10 minuter.
3: Korv: Stek korven
4: Dillstuvad potatis forts: Hacka dillen.
5: Smält smöret i en liten kastrull, och rör ner mjölet. Häll över mjölken oh tillsätt 1 tsk salt, 1 krm peppar och dill. Koka upp under omrörning och koka samman i några minuter.
6: Rödbetscoleslaw: Hyvla vitkålen med en osthyvel. Riv ner lök, päron, och skalade rödbetor i samma bunke. Knåda gärna allt med händerna några minuter så det mjuknar.
7: Rör ner creme freiche , majonnäs och ev lite senap och rör ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
8 Dillstuvad potatis forts: Häll av vattnet från potatisen och häll över dillstuvningen, rör om försiktigt.
Garnera gärna korven med några kvistar persilja. Servera med rödbetscoleslaw och den dillstuvade potatisen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla