Gå vidare till huvudinnehåll
Fisksoppa i melonskal
Hemmakock

Fisksoppa i melonskal

10 minEnkelt
504,55 kr
4 portioner69,79 kr per portion
Denna fisksoppa med thailändsk touch serverad i melonskal gör garanterat succé på din fest. Fisk, musslor, kokosmjölk och currypaste ger mycket smak tillsammans med citrongräset, vitlöken och ingefäran. Soppan garneras med basilika och koriander. Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004.

1 stLime
1 tskFärsk ingefära
1 mskRödvinsvinäger
1 stCitrongräs Konserverat
300 gTorskfilé Fryst
3 dlVatten
1 mskRapsolja
150 gSugarsnaps
500 gMelon
1 stKoriander - färsk
1 dlMatlagningsvin Vitt
500 gMusslor Färska
4 dlKokosmjölk
300 gLaxfilé Fryst
2 klyftaVitlök Färsk
1 stChilipeppar Röd
2 stFiskbuljong
1 tskGrön Currypasta
Instruktioner
1

Halvera melonerna, gröp först ut kärnorna och sedan det mesta av fruktköttet (spara kärnor och köttet till nästa steg), låt lite vara kvar för att ge stadga till den blivande skålen.

2

Börja med att tillreda buljongen: Koka melonkärnorna tillsammans med fiskbuljongtärningar och vattnet. Låt sjuda i ca 15 minuter. Sila bort kärnorna.

3

Skär hälften av fruktköttet i cm-stora tärningar, andra hälften mixas till mos som läggs i buljongen.

4

Riv limeskalet fint så att inte något av det vita kommer med. Dela och pressa ut juicen. Tillsätt detta, rödvinsvinäger och vinet.

5

Finhacka citrongräs, chilifrukt, vitlöksklyftor och ingefära. Fräs hacket i en kastrull i olja.

6

Tillsätt buljongen och kokosmjölken, smaka av med currypaste och ev ytterligare lite vin.

7

Lägg i haricots verts (alt sockerärter eller thailändsk sparris) och låt det sjuda några minuter tills det är nästan färdigt.

8

Tillsätt hackad färsk koriander, melonbitarna och blåmusslorna. Sjud i någon minut. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Lägg i och sjud i ytterligare 3-5 minuter. Smaka av med salt.

9

Servera soppan i melonskalen, gärna med en limeklyfta och bröd som tillbehör. Garnera soppan med basilikablad.

Tips Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.

Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.