Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Soltorkade Tomater | |
1 st | Gemsallad | |
1,5 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Körsbärstomater | |
1 nypa | Svartpeppar | |
1 st | Gurka | |
200 g | Halloumi, (2 st) | |
200 g | Stor Couscous Moghrabiah |
Börja med att koka couscousen i rikligt med vatten och lite olivolja och salt, likt om du ska koka pasta. Paketet säger 15 minuter men 25 stämmer bättre. Smaka gärna av för om du vill ha mjukt eller "al dente".
Dela körsbärstomater i 4 delar (klyftor).
Skiva gurkan i skivor lite tunnare än 0,5cm tjocka. Lägg på i en lagom hög trave och dela sedan i fyra delar så du får "stavar".
Dra sönder salladen i lagom stora bitar. 2-3cm ungefär.
Dela halloumin i ett rutmönster så du får bitar som är 1-1,5cm stora kuber. Om halloumin inte är i två skivor kan det vara idé att dela den även på mitten men inte ett krav. Du vill gärna ha lite olika storlek på dem. Vi lagar sallad - vi ska inte skicka någon till månen.
Stek / fritera halloumin i rikligt med olja. Beroende på hur stor stekpanna du har kan du behöva mer eller mindre olja. Du behöver inte hetta upp oljan innan om du inte vill utan det går utmärkt att ha i olja och halloumi från början i den kalla pannan. Du kan även fritera i en fritös om du så önskar.
Skiva den soltorkade tomaten. Är du inte fantast i tomat kan du välja att ha mindre eller bara en sorts tomat.
När halloumin ser ut som små guldklimpar är den klar. Låt den rinna av i en sil så den blir torr.
När couscousen är klar sköljer du den under lite kallt vatten och tillsätter lite olivolja.
Bland sedan allt i en stor skål och servera.
Salta och peppra efter behag, ofta behöver du inget utan låt salladen ge sin egna smak.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria