Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
2 msk | Vatten | |
0,5 dl | Sesamfrö | |
0,5 tsk | Salt | |
Fyllning | ||
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
3 st | Ägg | |
2 dl | Standardmjölk | |
150 g | Riven Västerbottensost, (3 dl) | |
0,5 st | Zucchini | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200°.
Pajdegen: Tärna smöret. Nyp ihop ingredienserna till degen med fingrarna. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 10 min.
Fyllning: Halvera cocktailtomaterna. Fördela den rivna osten och tomaterna i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, cayennepeppar och salt. Häll smeten över ost och tomater och grädda mitt i ugnen 20 min.
Hyvla långa remsor av zucchinin och dekorera pajen med. Grädda ytterligare 5 min.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria