Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskgryta med aioli

Fiskgryta med aioli

40 minEnkelt
451,35 kr
4 portioner61,49 kr per portion
Fiskgryta med aioli

Aioli
1 klyftaVitlök
3 dlRapsolja
1 stÄgg
1 mskVitvinsvinäger
1 tskCitron
Fiskgryta
0,5 tskTimjan
2 stFiskbuljong
1 mskPersilja
1 tskChiliflakes
2 mskCitronjuice - råpressad
2 stLagerblad
0,5 gSaffran
4 stPotatis
200 gFrysta räkor
1 stRöd Paprika
1 lVatten
1 stFänkål Färsk
4 mskOlivolja
400 gKrossade Tomater
2 dlMatlagningsvin Vitt
4 klyftaVitlök
2 stVanliga morötter
400 gTorskfilé Fryst
1 stGul lök
Instruktioner
1

Skär alla grönsaker i mindre bitar. Fräs i olja i några minuter utan att de tar färg. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp. Tillsätt buljong och låt koks ca 20 min. Smaka av med citron eller apelsinsaft, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter. Vänd ner räkor och persilja.

Dela äggen och vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle. Smaka av med salt och citron.

Servera med gott bröd.

(aujulay s.79)