Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Rosmarin - torkad | |
4 st | Kycklingklubba Färsk | |
1 st | Rödlök | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt |
Kycklingklubbor i ugn Sätt ugnen på 225°. Skölj kycklingklubborna och skär bort eventuellt överflödigt skinn. Skiva löken tunt. Krydda kycklingklubborna runtom med rosmarin och hälften av salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Bottna formen med vin, olja och resten av salt och peppar. Sätt in formen i ugnen och ugnsstek kycklingen i ca 45 minuter, eller tills köttsaften efter stick i den tjockaste delen på klubborna är genomskinlig. Vänd kycklinglåren efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs. Servera kycklingen tillsammans med vin- och lökskyn.