Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mexikansk slaw | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
800 g | Spetskål | |
1 krm | Salt | |
1 st | Koriander - färsk | |
14 g | Jalapeno Färsk | |
1 st | Citron - Eko | |
2 msk | Rapsolja | |
Grillad ananassalsa | ||
2 tsk | Rapsolja | |
1 st | Ananas Färsk | |
1 st | Rödlök | |
30 g | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Gräddfil | |
320 g | Tortilla | |
Carnitas | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
3 tsk | Paprikakrydda | |
1 dl | Råsocker Strö | |
2 msk | Rapsolja | |
2 tsk | Kanel Malen | |
66 cl | Alkoholfri öl | |
25 g | Smör | |
1 tsk | Rökt paprikapulver | |
4 st | Lime | |
4 tsk | Salt | |
1 st | Apelsin | |
1 dl | Tamarisoja | |
3 tsk | Torkad oregano | |
8 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 600 g | Fläskkarré | |
2 tsk | Chiliflakes |
Carnitas: Värm ugnen till 200 grader.
Putsa fläskkarrén från större senor.
Blanda ihop apelsinsaft, limesaft, soja, öl, riven vitlök, riven ingefära och socker i en skål. Ställ åt sidan.
Blanda ihop oregano, paprikapulver, chiliflakes, rökt paprikapulver, kanel och salt och gnid in kryddblandningen i köttet. Låt köttet ligga och vila 20 min.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn köttet runt om. Lägg över köttet i en ugnsfast form/långpanna och häll ölblandningen över köttet.
Tillaga köttet i ugnen ca 2 tim tills det mesta av vätskan kokat in och köttet är mört. Vänd köttet några gånger under tiden. Dra isär köttet med gafflar när det är klart och blanda med resterande sky som är kvar i formen.
Ananassalsa: Skär ananasen i skivor på längden och pensla med lite olja. Grilla ananasskivorna på båda sidor i en grillpanna.
Skala och finhacka rödlök. Skala och riv ingefära. Skölj och skiva salladslök och skölj och finhacka chilipepparn.
Grovhacka den grillade ananasen och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
Mexikansk slaw: Strimla kålen och finhacka jalapeno. Blanda i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olja, honung och finhackad koriander. Smaka av med salt.
Servera din carnitas i tortillabröd med mexikansk slaw och ananassalsa. Toppa med lite gräddfil.
Näringsvärde: 966 kcal, 55 g protein, 44 g fett, 81 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria