Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Kalvfond Buljong | |
2 msk | Dijonsenap | |
2 st | Saltgurka | |
5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 msk | Gul lök | |
600 g | Lövbiff |
Bred ut köttskivorna, salt och peppra dem lätt. Fräs den hackade löken i smör och blanda sedan med senapen.
Skär gurkorna i strimlor. Lägg en sträng av lök och gurka på ena kortsidan av köttet. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smöret. Bryn ruladerna vackert bruna runt om. Lägg över dem i en gryta och slå över fonden. Låt småkoka i ca 1 timme tills de känns möra. Ta upp dem och sila skyn. Red av den med mjöl och grädde och låt koka i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i ruladerna och låt dem bli varma.
Servera med kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon.
(Svenska köket s.23)
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria