Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Vaniljsocker | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
1 msk | Sirap Ljus | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Bikarbonat | |
1 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 125 grader.
Rör ihop smör och socker tills det blir mjukt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar, rulla varje del till en rulle, ca 4 cm tjock. Ställ rullarna i kylskåp för att stelna, ca 1 timme.
Skär tunna kakor, ca 0,5 cm tjocka skivor och placera på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 125 grader.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla