Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Curry | |
200 g | Blomkål Färsk | |
0,5 msk | Koriander - torkad | |
2 tsk | Olivolja | |
5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Salt | |
1,5 msk | Tamarindpasta | |
15 g | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Gul lök |
Observera, inköpslistan föreslår currypasta i stället för currypulver som det ska vara.
Dela blomkålen i buketter och rosta dem lätt i en stekpanna med oljan. Finhacka lök, urkärnad chili och vitlök och fräs i lite olja i en kastrull tillsammans med currypulver.
Lägg ner blomkålsbuketterna och häll på grädden. Salta lätt, häll ner finhackad koriander och låt soppan småkoka tills blomkålen är riktigt mjuk.
Mixa soppan och rör till sist ner tamarindpastan.
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt