Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Laxfilé | |
4 tsk | Chiligelé | |
1 st | Citrongräs Färsk | |
0,5 dl | Färsk ingefära | |
15 g | Koriander - färsk |
Banka sönder citrongräset och ta bort det grova yttre lagret. Skala ingefäran och finhacka den tillsammans med den mjukare delen av citrongräset och det mesta av koriandern (med stjälkar och allt), spara några fina blad i en skål med kallvatten. Tärna laxen i 1 cm stora bitar på en skärbräda, för hälften åt sidan och finhacka den andra hälften till en puréliknande färs, blanda sedan färsen med de större bitarna och tillsätt ingefära och citrongräs och korianderhack. Krydda med havssalt och svartpeppar. Dela upp färsblandningen i 4 högar och forma dem till 2 cm tjocka plättar. Sätt en stor stekpanna med nonstickbeläggning på medelvarm till hög värme och häll i 1 matsked olivolja. Stek laxplättarna i 2 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg. Skeda chilisylt över fiskkakorna och häll en skvätt vatten i pannan, stäng sedan av värmen och skaka pannan så att alla smaker blandas. Servera med de sparade korianderbladen.
Bild:
David Loftus