Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning och tillbehör | ||
1 st | Ägg | |
1 dl | Pärlsocker | |
100 g | Smör | |
Vetedeg | ||
2 l | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
1 dl | Strösocker | |
5 dl | Mellanmjölk | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
Rabarbermarmelad | ||
300 g | Syltsocker | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
400 g | Rabarber |
Rabarbermarmelad: Smält rabarbern på svag värme i en kastrull tillsammans med delad vaniljstång i 15 min. Rör om under tiden.
Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omkörning ca 2 min. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen. Häll upp på burk, sätt på lock och låt svalna.
Vetedeg: Dela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i 30-40 min.
Knåda degen med resten av mjölet. Dela på degen och kavla ut degdelarna. Bred på smör och rabarbermarmeladen. Rulla ihop och dela rullen i lika stora bitar. Lägg bullbitarna i formar och låt jäsa under bakduk i 30-40 min. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö ev. på pärlsocker. Grädda i 5-10 min.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria