Gå vidare till huvudinnehåll
Vaniljfyllda cupcakes
Mathem

Vaniljfyllda cupcakes

30 minEnkelt
169,70 kr
1 portion 56,88 kr per portion
Vaniljfyllda cupcakes

Vaniljkräm
3 dlMellanmjölk
3 mskStrösocker
2 stÄgg
1 mskPotatismjöl
1 gVaniljstång, (1 st)
Frosting
100 gFärskost Naturell
0,5 tskHushållsfärg Röd
2 tskVaniljsocker
60 gSmör
300 gFlorsocker
85 gCitron
Dekoration
1 mskStrössel
Smet
0,5 tskBakpulver
2,5 dlVetemjöl
125 gSmör
1 tskVaniljsocker
2 stÄgg
1,5 dlStrösocker
1 mskMellanmjölk
Instruktioner
1

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna samt smöret. Blanda om och tillsätt mjölken. Vispa smeten slät.

2

Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Separera äggen och blanda gulorna med övriga ingredienserna och vispa ihop. Låt blandningen sjuda samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna.

3

Klicka i en liten klick smet i varje form. Klicka i lite vaniljkräm och avsluta med en klick till av smeten. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna innan du dekorerar med frosting.

4

Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citrons krämigt. Vispa i färskosten och färga med karamellfärg.

5

Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.

Bild:

Maddzan Lindblad