Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vaniljkräm | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
3 msk | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
Frosting | ||
100 g | Färskost Naturell | |
0,5 tsk | Hushållsfärg Röd | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
60 g | Smör | |
300 g | Florsocker | |
85 g | Citron | |
Dekoration | ||
1 msk | Strössel | |
Smet | ||
0,5 tsk | Bakpulver | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
125 g | Smör | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
2 st | Ägg | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 msk | Mellanmjölk |
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna samt smöret. Blanda om och tillsätt mjölken. Vispa smeten slät.
Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Separera äggen och blanda gulorna med övriga ingredienserna och vispa ihop. Låt blandningen sjuda samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna.
Klicka i en liten klick smet i varje form. Klicka i lite vaniljkräm och avsluta med en klick till av smeten. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna innan du dekorerar med frosting.
Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citrons krämigt. Vispa i färskosten och färga med karamellfärg.
Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vetemjöl Special 2kg Kungsörnen