Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingschnitzel | ||
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Olivolja | |
500 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
70 g | Bacon Skivat | |
1 msk | Smör | |
Till servering | ||
400 g | Couscous | |
Sallad | ||
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Romansallat |
Hetta upp oljan i en panna och stek baconskivorna riktigt knapriga. Pressa över en vitlöksklyfta och rör om. Ta upp skivorna ur pannan och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Dela kycklingfiléerna på längden så att du får två tunnare “skivor”. Platta ut skivorna med handen till ännu tunnare schnitzlar.
Hetta upp en rejäl msk smör i pannan och stek kycklingskivorna gyllene hastigt, ca 2 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar. Salta och peppra. Ta upp kycklingskivorna ur pannan, håll varma.
Tillred cous-cous enligt anvisning.
Krossa baconskivorna ner i skyn i pannan och häll på vinet (eller den vita balsamvinägern). Låt koka upp och häll skyn över kycklingskivorna. Klipp över persiljan.
Skölj och arrangera salladen i en skål tillsammans med halverade tomater. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja, samt strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera kycklingschnitzeln med dess vittvinssky till cous-cousen och salladen.
Satsa helst på en sky av vitt vin eller matlagningsvin, men har ni inte det hemma fungerar det även med vit balsamvinäger. Var då lite försiktig med värmen så att skyn inte sockrar sig.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta