Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Potatis Mjölig | |
0,5 tsk | Salt | |
2,5 dl | Havredryck Naturell | |
100 g | Smör | |
Korv | ||
1 msk | Olivolja | |
600 g | Vegetarisk Korv | |
Picklade grönsaker | ||
2 dl | Vatten | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Strösocker | |
1 st | Citron - Eko | |
0,5 krm | Salt | |
1 st | Fänkål Färsk |
Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Picklade grönsaker: Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig. Häll över i en skål och tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Skiva fänkålen tunt och hyvla remsor av gurkan med en potatisskalare. Lägg ner fänkål och gurka i citronlagen och låt stå och dra till servering.
Korv: Hetta upp olja i en stekpanna och stek korven gyllene runt om i ca 7-10 min på medelvärme.
Potatismos: Värm mjölken i en kastrull. Sila av potatisvattnet.
Tillsätt smör och den varma mjölken till potatisen. Mosa samman försiktigt med en ballongvisp tills du får ett slätt mos. Smaka av moset med salt och peppar.
Picklade grönsaker: Sila av citronlagen från grönsakerna och tillsätt finhackad persilja och en nypa salt.
Lägg upp potatismos och korv på tallrikar och toppa med de picklade grönsakerna.
Näringsvärde: 801 kcal, 31 g protein, 49 g fett, 50 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla