Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Klyftpotatis | ||
0,5 dl | Olivolja | |
2 tsk | Flingsalt | |
4 st | Bakpotatis | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Buljongkokt fläskfilé | ||
2 st | Lagerblad | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 st | Hönsbuljong | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
8 dl | Vatten | |
Basilikasås | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Basilika - färsk | |
4 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatsallad | ||
0,5 dl | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
400 g | Vanliga Tomater | |
60 g | Rödlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja |
Värm ugnen till 225°C. Klyfta potatisen tunt och lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Skala och krossa vitlöksklyftorna och blanda ner. Blanda runt så all potatis får olja på sig. Baka potatisklyftorna i ugn i ca 30 minuter, eller tills den är klar.
Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Koka upp buljongen tillsammans med lagerblad och skivad vitlök. Lägg ner fläskfilén och låt sakta sjuda under lock i ca 15 minuter. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Låt vila i fem minuter innan det skärs upp i skivor.
Mixa vitlök, balsamvinäger, basilikablad och olivolja i en mixer eller med hjälp av en mixerstav. Tillsätt buljongen efterhand. Ta eventuellt i något mer olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Skiva tomater och rödlök tunt och hacka persiljan. Blanda samman i en vacker skål och smaksätt med olja, balsamvinäger och salt.
Lägg upp köttskivorna på ett vackert fat. Ringla över lite basilikasås och ställ resten i en skål bredvid, den går åt! Servera med de ugnsbakade potatisklyftorna och tomatsalladen.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria