Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
400 g | Tortiglioni | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Sallad | ||
0,5 dl | Balsamvinäger | |
70 g | Salladsmix | |
0,5 dl | Olivolja | |
Röd pesto | ||
3 klyfta | Vitlök | |
1,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Basilika - torkad | |
175 g | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Riven Parmesanost | |
Kycklingfiléer | ||
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 225°C.
Kör alla ingredienser till peston i en mixer. Tillsätt olivoljan sist, för lagom mängd till rätt konsistens.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Gör ett snitt snett ner i varje kycklingfilé och fyll med röd pesto. Placera de fyllda filéerna i den ugnsfasta formen, och salta och peppra. Stek i ugn i ca 20 minuter,eller tills kycklingen är klar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och blanda ner resten av peston (dryga eventuellt ut med ett par matskedar pastavatten eller olivolja) och vänd ner basilikabladen.
Skölj och arrangera salladen på ett fat. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar. Servera!
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria