Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar | ||
3 msk | Ströbröd | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Mjölk | |
1 tsk | Garam Masala | |
400 g | Nötfärs | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
Sås | ||
3 dl | Gräddsås | |
0,5 tsk | Garam Masala | |
0,5 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja |
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander. Basmatiris är gott till.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar