Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Havssalt | |
1 msk | Honung | |
1,5 kg | Vetemjöl | |
75 g | Jäst Original Färsk | |
8 dl | Vatten |
Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk. Sätt ugnen på 275 grader.
Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
Gräddas totalt 50 minuter.
Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant